用户
Login

使用facebook注冊/登錄

• QQ空間

蛇年志異: 詩作得獎撩交咬

字體大小: 正常 放大
魚眼 熟練筆手 2013-2-19 03:49:56 灘主

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
怪事年年有,今年蛇年特別多?魚眼無入大笪地好久了,都忍唔住表達下。唔好認真,當作賀年,開開心心,講左便算。本來,有人得獎,快樂才是,點解會有咁多怨氣呢?肯定 是心理有問題。此人有病。
舊事重提,又係關夢南事件。此人似乎教人尊師重道,無錯,但不能禁止別人也一樣尊師重道。關與胡不可能是眾人教師,就算係,當今世界,老師作品唔得,一樣有自由say no 也, code of conduct? 係乜東東?你對老師守你的code of conduct , 是你的事,關我9事?
關夢南等人(當然包括這里的超級版主崑南)固然寫過好詩,但也有壞詩.大家拿來批評下,無乜唔妥? 問題有人的壞詩,寫得特別多, 又好為人師, 著書立碑,這才叫人氣頂. 胡詩人? 都係果類,分別在性別吧了.
此人把與米米的私人恩怨擴大又擴大, 污染本網站同人眼球,不得不喝止. 此人若有種就約米米, 個人只秋來解決就是了.

評分

參與人數 1like +1 收起 理由
康哲 + 1 唔唔

查看全部評分

相嗌唔好口,算啦唉
雖然我還是不懂,到底我是成立了哪門哪派了,呃
回覆 魚眼 的文章

乜文學大笪地唔係搞文學咩? 個個講打講殺,乜米米好大隻咩,叫人同佢隻揪,咁好打去打日本仔呀笨。人家霸住個釣魚台,有本事打低日本仔,搶個釣魚台翻嚟啦。魚眼,你真冇出色。
居士,你係乜誰?你了解事情的內容未?
若未, 請行埋一邊吃茶生,算啦.
邊個話搞文學就唔可以講打打殺殺? 當年老毛飽讀詩書, 不就殺死千萬同胞?
搭訕之人,貽笑大方
本文章最後由 若隱若現居士 於 2013-2-20 10:43 編輯

回覆 熒惑 的文章

多事,居士教訓緊鍾意講打講殺啲所謂揸筆人(作者),又關你事? 收聲,企埋一邊!

做咩JE,你嬲呀?  發表於 2013-2-20 12:10
回覆 若隱若現居士 的文章

(搭訕講笑)

嘩!這邊竟然是開槍的!
教訓人? 哈哈,居士,你係乜東東?
本文章最後由 心雪 於 2013-2-21 01:50 編輯

(只係吹水搭訕)

遠處某教訓的姿態示範(呃, 好像有甚麼不對)....
回覆 魚眼 的文章

魚眼小朋友,人家同你講嘢要坐定定聽,重駁嘴駁舌,一啲都唔謙虛,冇啲禮貌,唉!
熒惑講得對: 做咩JE,你嬲呀?  
你嬲飽先.
回覆 魚眼 的文章

建立好作家形象,讓讀者欣赏你!

...唉,你是真的沒發覺啊  發表於 2013-2-23 14:33
回覆 熒惑 的文章

唉! 你真係一啲都唔發覺,成日坐喺大笡地,出去見下世面啦。唉! 你自己真係發覺唔到自己迷失咗? 算啦,講極你都唔明,唔講啦,浪費本居士啲口水。係咁先。

乜魚眼係作家來 @_@ 要模拜的大觸出現?!  發表於 2013-2-25 01:35
只是覺得要勞煩你去教魚眼做作家,比較有趣而已 除非本來是同一人啦  發表於 2013-2-24 01:22
不如學下愛港力條女講,建立好作家形象與否,關你乜都事情!
發表評論