用户
Login

使用facebook注冊/登錄

• QQ空間

新詩創作 安慰

字體大小: 正常 放大
\塵\ 版主 2010-3-26 20:46:16 灘主

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
可不可以找個人來告訴我
幾個事實
升降機只會向上爬
不斷的升高
石頭其實
不重
重的,是我們的想象
把蟻的腳上的小胎記無限放大
是個可笑的畫面
再在開首加上一句
子曰
彷徨就夠權威就夠說服力
說服自己,或麻痹
然後相信
伊甸園裡沒有
他媽的仁義禮智之乎者也禮義廉恥
和大學
只有一個老掉牙的笑話
26-3-2010
遊客,如果您要查看本帖隱藏內容請回覆

評分

參與人數 2like +2 收起 理由
熒惑 + 1 正能量
崑南 + 1

查看全部評分

ok wo,寫得幾正
不過首詩唔係重點=_="...Listening唔使點準備啦,最緊要夠瞓,加油
不要灰心,這首詩,我喜歡。加油。
加油!先來一個奮進的爆氣
\塵\ 版主 2010-3-26 22:46:27
回復 2# 熒惑

就訓前收到你既鼓勵,多謝:)
\塵\ 版主 2010-3-26 22:47:20
回復 3# 崑南

多謝崑爺:)
\塵\ 版主 2010-3-26 22:48:13
回復 4# 蔡偉列

殺阿!把剩餘既15%拼回來!
快d休息下先,唔好諗咁多:)
回復  蔡偉列

殺阿!把剩餘既15%拼回來!
\塵\ 發表於 2010-3-26 22:48

俾心機呢:victory:
\塵\ 版主 2010-3-27 13:20:26
回復 9# 蔡偉列
今日既感覺良好,移家已經將中化拋諸腦後,專心UE(之前無乜點溫過)
so we have to switch to English channel when chatting with you these days haha
Well, send us "馬死豬" by English:)
\塵\ 版主 2010-3-27 21:15:09
回復 11# 熒惑

yup,UE is coming:lol
\塵\ 版主 2010-3-27 21:16:33
回復 12# 蔡偉列

haha,I will try to do it =]
May God bless you.

Send you an old song:)
http://www.youtube.com/watch?v=gkg2PSuG6LE
回復 14# \塵\

:-)add oil ar~~ mr. dust
\塵\ 版主 2010-3-28 18:59:57

回復 15# 蔡偉列

thanks for your blessing:)
\塵\ 版主 2010-3-28 19:00:47
回復 16# skarloey

haha,my english name is mr. dust
btw,thank you
Anyway, add oil, we wish you all good luck.
\塵\ 版主 2010-3-29 17:50:18
回復 19# 心雪

多謝心雪姐=]
即刻全場老晒 XD
\塵\ 版主 2010-3-30 16:00:50
回復 21# 熒惑
呵呵,叫「心雪姐」純粹係因為輩份高,同年齡無關:lol
係咪寫漏左?塵其實係咪想寫「心雪小姐」
回復 1# \塵\

「 他媽的仁義禮智之乎者也禮義廉恥」,這句好!!
中化:「己欲達而達人,己欲立而立人」
我好想入大學,但有邊個可以幫到我??
為左入大學,我淨係明白到咩叫「物競天擇,適者生存」
\塵\ 版主 2010-3-31 02:14:26
回復 23# 蔡偉列

都得都得:) 依種叫法好正式
12下一頁
發表評論