用户
Login

使用facebook注冊/登錄

• QQ空間

大笪地重要消息 24/9 大笪地飲飲食食吹水聚會

字體大小: 正常 放大
virgoheart 管理員 2011-9-19 22:29:45 灘主

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

各位!香港本土文學大笪地很久沒有聚會了。

是次,我們的飲飲食食吹水(醉酒?)團又再次出沒!
歡迎大家來參加,詩書吹水,把酒談心,任君喜歡!

日期:2010年9月24日 (星期六)
時間:晚上七時半開始
    * 遲到加入亦可
地點:旺角福苑火鍋海鮮酒家 (旺角西洋菜街51號友誠商業中心2-3樓‎)
(由旺角鐵站E2出口出。步行不用五分鐘。)

*[地圖] http://g.co/maps/6wkqu

檢視較大的地圖

費用:AA制。
歡迎其他會員/非會員參加,由於需要留座,請先報名。
嘉賓一定有:暫保持神秘。
** 晚飯活動涉及酒精,參加者如不適合酒性,席上則切勿沾酒。

參加者請留言報名。
另參閱原發起帖:http://hklit.com/forum/forum.php ... 4718&extra=page%3D1

敬請大家及早報名,以便訂位.周六人多,酒家容易爆棚也.
心目中最好不要超過十四至十六人,因為分開了桌,就好難齊齊吹水.
一句話,快快報名,額滿就截止.
至於消費,是AA制,吃幾多,大家齊齊分賬也.豐儉臨場大家決定.
我想去呀!!
是在這報名嗎?

係呀,留名參加啦。  發表於 2011-9-20 17:06
呢間我上次打邊爐食成兩舊,好貴...拿,如果打邊爐既不如揀有任食果d?如果唔打就是但
本文章最後由 心雪 於 2011-9-20 17:08 編輯
熒惑 發表於 2011-9-20 16:39
呢間我上次打邊爐食成兩舊,好貴...拿,如果打邊爐既不如揀有任食果d?如果唔打就是但

據聞會食小菜啊....
(應該會平啲...)

平d 平d 平d 平d 平d 平d 平d 平d 平d 平d (怨念)  發表於 2011-9-20 17:02
RICKY 元老筆手 2011-9-20 17:35:54
係旺角福苑都可以打邊爐打到每人兩舊?
唔係話?
飲左好多酒呀?
今次我唔會走雞架喇!!
回覆 RICKY 的文章

哈哈我都唔明
可能果次成班都係大食怪
我報名
你們吃得開心點, enjoy!
I wanna go but not sure that time
聚會原則上是七點半, 但并不需要準時叠到正便到,不過,
如果太遲, 吃東西便蝕底了,是不?
即是話,若有事,遲些來也歡迎.
到目前為止, 一圍抬人數已不成問題了.
今晚見,老師
發表評論